Poliüretan Köpük

İki kimyasal arasındaki reaksiyon, yüksek yırtılma direncine ve düşük termal iletkenliğe sahip dayanıklı ve esnek poliüretanı oluşturur. İdeal sızdırmazlık ve yalıtım malzemesidir.

Poliüretan Köpük Yaşam Konforu Artırır

Poliüretan köpük, bina yüzeylerine püskürtülen çok yönlü çok başarılı ve rakiplerinden çok üstün bir yalıtım malzemesidir.

Poliüretan esaslı, özel uygulama aparatı sayesinde yüzeylere püskürtülerek uygulanabilen, çok kaliteli ısı, nem ve ses yalıtım ürünüdür. 

Enerji verimliliğinde üst düzey bir köpük yalıtımı, termal verimliliği artırmanın en etkili yollarındandır.

İki ana bileşenin bir karışımıdır: izosiyanat ve poliol reçine. 

İki kimyasal arasındaki reaksiyon, yüksek yırtılma direncine ve düşük termal iletkenliğe sahip dayanıklı ve esnek poliüretanı oluşturur. İdeal sızdırmazlık ve yalıtım malzemesidir.

Poliüretan Köpük Uygulama

Bir kutu içinde sıvı formda başlar. Püskürtülen malzeme kalıcı olarak genleşir ve sertleşerek plastik bir köpüğe dönüşür. Temas ettiği yüzeyin şeklini alırak sızdırmaz hale getirir.

Yalıtım yapılacak yere yüksek basınçlı püskürtülür. Genişleyerek alanı doldurur. Kullanıma hazır olduğunda orijinal boyutunun 400 katına kadar genişleyebilir. 

Poliüretan köpük, yalıtım amacıyla evlerin iç ve dış cephelerine püskürtülen bir maddedir. İster yeni ister yenilenmiş olsun, çoğu eve artık uygulanan yeni bir yalıtım türüdür. 

Sprey poliüretan köpük maddesi sıvı olarak başlayıp katı hale gelinceye kadar 3-5 saniye içerisinde kurur. Diğer yalıtım malzemelerine göre normal yalıtımın yapamadığı çatlaklara girebilir. Bu, başta ısı yalıtımı olmak üzere çok önemli faydalar sağlar.

Mekanı çok daha etkili bir şekilde yalıtmakla kalmaz. Aynı zamanda böcek ve küf gibi istenmeyen maddeleri de dışarıda tutabilir. 

Püskürtme Köpük Yalıtımı genellikle izolasyon şirketleri tarafından yüksek basınçlı uygulanır. Poliüretan köpük kullanım uygulamayı seçerseniz, kurallara uyduğunuzdan emin olun. 

Poliüretan Köpük Vücudunuza Temas Etmesin !

Taze sprey poliüretan köpüğüne maruz kalmak çok tehlikeli olabilir. Püskürtülmesi gereken zamanlar için de özel koşullar vardır. 

Püskürtme köpük kurulum işlemi sırasında giyilecek uygun donanım vardır. Ciğerleriniz için solunum cihazı, gözleriniz için gözlük, elleriniz için eldiven, vücudunuz için bir takım elbise giyilmelidir. Sprey köpükten zarar görürse umursanmayacak nitelikte ayakkabılar giydiğinizden emin olun.

Poliüretan Köpük Islak Zemine Püskürtmeyin !

Sprey köpüğü asla ıslak bir yüzeye püskürtmeyin, aksi halde duvara yapışmaz. Yüzey birkaç hafta kuru kaldığı sürece nem seviyesi iyi olmalıdır. Nem seviyesinin çok yüksek olması nadirdir, ancak %20 veya altında olması gerekir.

Evin çerçevesindeki tüm bilinmeyen çatlakları kapatmada tercih edilen, fiberglas yalıtımın giremediği çatlaklara girebilir. Doğru uygulanırsa, yalıtım malzemelerinden poliüretan köpüğü ortam için de bir gürültü bariyeri görevi görebilir. 

Evinizde uygulama yöntemiyle poliüretan sprey köpük yalıtımı uygulamak buna değecektir.

Poliüretan Köpük Faydaları

İnşaat sektöründe, ısı yalıtımından başka kullanım alanına göre nem, ses ve su yalıtımı kullanımında etkilidir. Sonuçları kullanıcılarını çok memnun eder. 

Poliüretan Köpük Kullanım Alanları

Çatı katları, duvarlar, gezinme alanları ve evinizin diğer alanları için harika bir seçenek, muhteşem bir çözümdür. Çatlakları ve boşlukları kapatmak ve bir binayı yalıtmak için kullanılan sprey bazlı bir malzemedir. Ters tavan, perde beton, soğuk hava, dış cephe gibi o kadar farklı alanlarda da kullanılır.

Poliüretan Köpük Kullanım Kitleri

Pek çok farklı kit türü vardır, bu nedenle iş için doğru boyutta bir tane aldığınızdan emin olun. Bazı uygulama makineleri iki veya daha fazla kişinin kullanımını gerektirir ve çok ağırdır. 

Kendiniz uyguluyorsanız, kendi başınıza halledeceğiniz bir kit aldığınızdan emin olun. Odanın kapı veya pencere gibi püskürtülmesini istemediğiniz tüm alanlarını kapattığınızdan emin olun. Bu yalıtım bir sprey olduğundan tam olarak nereye gittiğini kontrol etmek zordur. Bunu kenarlarına plastik zımbalayarak yapabilirsiniz.

Gerçek uygulamaya gelince, önce kenarları, sonra diğer her şeyi püskürtün. Bir seferde yalnızca 4-5 cm kalınlığında püskürtün ve kuruması için arada iki dakika bekleyin. Tüm kenarlara ve çatlaklara püskürttüğünüzden emin olun, ancak boruların üzerine, altına veya arkasına püskürtmeyin. 

Poliüretan Köpük Fiyatları

Çok etkili yalıtım malzemesi olan püskürtme köpük biraz maliyetli gibi düşünülebilir. Ancak poliüretan köpük fiyat rakiplerine göre daha uygundur. 

WhatsApp WhatsApp