Poliüretan Köpük İle Cephe Ve Duvarların Yalıtımı

Bir ev inşa ederken, duvarların toplam alanın büyük bir bölümünü oluşturabilmesi ve ciddi bir ısı kaybı kaynağı olması nedeniyle duvar yalıtımını dikkate almak çok önemlidir. Yüksek kaliteli ısı yalıtımı, yalnızca soğuk mevsimde ısıtma maliyetlerini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda yaz aylarında aşırı ısınmaya karşı korumayı da artırır.Poliüretan köpük yalıtımı evinizin konforunu korumanıza ve enerji verimliliğini zi artırmanıza yardımcı olur.

Poliüretan köpük nedir ve nasıl çalışır?

Poliüretan köpük (PUF), kimyasal bileşenlerin karıştırılmasıyla oluşturulan hücresel termoset sprey uygulanan bir polimerdir.

Bileşenler çok hızlı tepki verir, birbirleriyle temas ettiklerinde genleşerek yalıtan ve bir nem bariyeri sağlayan bir köpük oluştururlar. Poliüretan köpük iyi bir ısı yalıtkanıdır, doğru uygulandığında duvarlarda (özellikle köşelerde ve derzlerde) sürekli bir tabaka oluşturur ve derzler ve çatlaklardan istenmeyen hava sızmasını azaltmak için etkili bir çözümdür.

PPU yalıtımı; açık ve kapalı hücre köpüğü

PPU yalıtımı, açık veya kapalı bir hücre şeklinde sunulan köpüktür. Yalıtılacak nesnenin gereksinimlerine, iç ve iklim koşullarına bağlı olarak her türün kendine özgü avantajları ve kullanım koşulları vardır.

Hafif köpük, buhar geçirgen, gaz beton ile rahatlıkla kullanılabilir. Yumuşak (hafif) köpük için havalandırmalı bir cephe, dış cephe kaplaması vb. Kullanılması zorunludur. Ancak deneyimlerimize dayanarak, kapalı hücreli bir PPU (sert köpük) altında dış cephe kaplaması kullanmak da daha iyidir.

Islak cephe durumunda poliüretan köpük üzerine baz takviye tabakası uygulanması çok önemsiz bir iş olduğundan Kapalı hücreli poliüretan köpük, açık hücre için 0.038'e karşılık 0.026-0.028 daha düşük bir termal iletkenlik katsayısına sahiptir, daha iyi yapışma özelliğine sahiptir ve ince bir tabaka halinde uygulanabilir.

İki bileşenli köpük, profesyonel olarak eğitilmiş personel tarafından özel yüksek teknoloji ekipman ve kişisel koruyucu ekipman kullanılarak uygulanır.

PPU cephe yalıtımının avantajları

• Evin en geniş alanını yalıtarak etkili ısı yalıtımı.
• Yüzeye sıkı bir şekilde yapışması yapıları güçlendirir, böylece evin ömrünü uzatır.
• Satış durumunda mülkünüzün değerinde artış.
• Gürültü korumasını iyileştirme.

Cephe yalıtımı için ortak ısı yalıtım malzemeleri

Bugün piyasada duvarların ve diğer yapı elemanlarının yalıtımı için birçok ısı yalıtım malzemesi bulunmaktadır.

Her malzeme fiyat, ısıl iletkenlik katsayısı, kurulum yöntemi, kullanım koşulları ve çevresel etki açısından farklılık gösterir. İyi bir yalıtım, evinizin enerji maliyetlerini neredeyse yarı yarıya azaltabilir.

Aşağıda, konut ve ticari uygulamalarda kullanılan en yaygın yalıtım malzemelerinin bir listesi ve bunların poliüretan köpükle nasıl karşılaştırıldıkları yer almaktadır.

Duvar yalıtımı için poliüretan köpüklü mineral yünün karşılaştırmalı özellikleri

Malzeme dikişsiz olmadığından, cepheyi mineral yün levhalarla yalıtırken soğuk köprülerin olmamasını sağlamak çok zordur: derzler ve dikişler ısı sızıntısına yol açacaktır.

Pamuk yünü mükemmel düz bir duvara döşenmelidir. Bunun için cephe duvarının ön sıvası, doğru yalıtım teknolojisi yöntemi olarak kabul edilir. Bu yapılmazsa, yalıtım tabakasının altında hava hareketi olabilir ve bu konveksiyon ısı sızıntısına neden olur.

Zamanla, mineral yün nem biriktirme eğilimi gösterir, böylece yalıtımın ısıl iletkenliğini arttırır ve beklendiği gibi çalışmayı durdurur. Cephe yünü, maliyeti yüksektir, özel ısıl dübel kullanılması zorunludur.

Cepheyi pamuk yünü ile yalıtmanın maliyeti, aslında, malzemelerin maliyeti gibi en yüksektir. Poliüretan köpük durumunda, birtakım avantajlar elde edersiniz: özel bir evin hızlı izolasyonu, herhangi bir endüstriyel ve tarımsal yapı rutubet ve nemden, soğuktan ve sızdıran ısıdan kışın, yazın aşırı ısınmadan korunursunuz.

Strafor veya poliüretan köpük; cephe yalıtımı için ne seçilir

Tabii ki cephenin köpük ile yalıtılması da oldukça ekonomik bir yalıtım yolu gibi görünüyor. Ama gerçekten bu kadar ekonomik ve verimli mi?

Köpük yalıtımı, montaj sırasında plakaların ayarlanmasını gerektirir, ayrıca, mineral yün durumunda olduğu gibi, montaj düz sıvalı bir yüzey üzerinde yapılmalıdır, aksi takdirde ısının kaçacağı boşluklar ve çatlaklar önlenemez.

Üreticilerin bazı köpük markaları için G-1 yanıcılık grubunu belirtmesine rağmen, bu tamamen doğru değil. Her türlü köpük plastik G-3 / G-4'ü dikkate almak daha doğrudur.

Poliüretan köpük, G-3 / G-4 yanıcılık grubuna sahip olmasına rağmen, ısıyla sertleşen bir polimerdir ve erimez. Ateşe maruz kaldığında üst katmanlar kömürleşir ve bu da yangının yayılmasını engeller.

İlk bakışta, köpüklü cephe yalıtımının fiyatı daha düşüktür, ancak PU köpük yalıtımının çok hızlı bir şekilde karşılığını verecek bir dizi koşulsuz avantajı vardır.

Poliüretan köpük neden cepheyi yalıtmanın karlı bir yoludur?

• Kemirgenlere ve diğer zararlılara ve böceklere karşı güvenilir bir korumadır;
• Herhangi bir tasarım ve şekle sahip cephelerde kullanılabilir, çünkü poliüretan köpük ile püskürtme tüm çatlakları ve çatlakları hava geçirmez bir şekilde kapatır, ulaşılması zor tüm yerlere nüfuz eder, nem ve rutubetin nüfuz etmesini önler;
• Poliüretan köpüğün mükemmel ısı iletkenliği nedeniyle minimum bir yalıtım tabakası uygulamak mümkündür;
• Uzun bir hizmet ömrüne sahiptir, çünkü zamanla poliüretan köpük ısı yalıtım özelliklerini kaybetmez;
• PU köpük malzeme toksik değildir ve çevre dostudur;
• Poliüretan köpük hem buhar geçirmez hem de geçirgen olabilir;
• Sert poliüretan köpük su geçirmez malzeme, nemin geçmesine izin vermez.

Çeşitli tiplerde cephelerin poliüretan köpük yalıtımının özellikleri

Konut binalarının cephelerinin duvarlarının yalıtımı, inşaatın önemli bir aşamasıdır, çünkü zayıf yalıtılmış duvarlar, odanın içindeki sıcaklığı büyük ölçüde etkileyerek sakinler için rahatsız edici bir mikro iklim yaratır.

Bu, gaz veya elektrikle ısıtma durumunda yüksek maliyetlere yol açar.Örneğin, bir tuğla ev şüphesiz güçlü ve sağlamdır. Bununla birlikte, tuğlanın önemli termal iletkenliğini hatırlamak önemlidir (bu, zayıf ısı tutma ile sonuçlanır). Tuğla duvarlı evler soğuktur ve yalıtılmalıdır.

Poliüretan köpük ile tuğla cephenin ısı yalıtımı

Isı yalıtım çalışması PPU dökülerek veya püskürtülerek yapılabilir. Poliüretan köpük malzeme, duvarlar arasındaki boşluğa, içine açılan deliklerden dökülürken, malzemenin doldurulurken genişlediğini dikkate almak önemlidir, bu nedenle bu tür yalıtım işleminin kontrol edilmesi gerekir.

Standart uygulama yönteminde cepheye poliüretan köpük püskürtülür ve ardından kaplama ile kaplanır. Bir tuğla duvarı yalıtırken sızdırmazlık özellikle önemlidir.

Poliüretan köpük ve havalandırmalı cephe ile yalıtım

Kaplama malzemelerinin sonraki montajı için metal bağlantı elemanları, ısı yalıtım çalışmasından önce monte edilir. Ardından, gerekli poliüretan köpük tabakası uygulanır.

Malzeme sertleştikten sonra ve bu 30 dakikadan fazla sürmez, evin dış kaplamasının montajına devam edebilirsiniz. Aynı zamanda, hafif köpük kullanılıyorsa, yalıtım ile kaplama malzemesi arasında bir havalandırma boşluğu bırakılmalıdır.

Perde havalandırmalı kaplama ile dış duvarın poliüretan köpük ile yalıtımı, cephe duvarlarını çeşitli hava faktörlerinden korumak için mükemmel bir çözümdür.

Bu tip yalıtım sadece evde rahat yaşam koşulları yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda içeri su ve nemin girmesine karşı da güvenilir bir şekilde koruma sağlayacaktır.

Poliüretan köpük ile ahşap evlerin cephelerinin ısı yalıtımı

Poliüretan köpük, bir ahşap evin cephesini yalıtmak için mükemmel bir çözümdür, çünkü ahşabın ana avantajlarını korumaya yardımcı olacak çevre dostu bir malzemedir: çevre dostu olma ve düşük ısı iletkenliği, düşük ağırlık, doğru mikro iklim gibi ayırt edici mükemmel özellikler ekler.

Ayrıca, bir ahşap ev için bir ısıtıcı seçerken yüksek bir yangın güvenliği katsayısı, mikroorganizmalara, kemirgenlere ve diğer zararlılara karşı direnç, düşük nem emilimi diğer avantajlardır. Poliüretan köpüğü püskürtmeden önce kılavuzlar duvar yüzeyine monte edilir.

Isı yalıtım işi tamamlandıktan sonra uygulanan poliüretan köpük yalıtım tabakası dekoratif kaplama malzemeleri ile kapatılır.

Dış sıva tabakası ile poliüretan köpük ile taş cephelerin ısı yalıtımı

Poliüretan köpük ile yalıtım çalışmaları, hangi malzemeden yapıldığına bakılmaksızın kuru ve temiz bir duvar yüzeyinde gerçekleştirilir, çünkü poliüretan köpük bir tuğla duvara, monolitik betonarme, beton veya gaz beton bloklara püskürtülebilir.

Sıva ağı kullanılarak yalıtımın üstüne ve üst dekoratif sıva üzerine bir astar tabakası uygulanır. Eh, bu, teorik olarak yukarıda yazıldığı gibi, pratikte, sert bir PP üzerine alçı uygulamak oldukça zordur.

WhatsApp WhatsApp