Poliüretan Köpük Ve Tarım

Son on yılda PU köpük endüstrisinin hızlı gelişimine rağmen, çoğu kişi hala bir yalıtım malzemesi olarak poliüretan köpüğün çoğunlukla evlerin, çatıların ve ticari binaların yalıtımında kullanıldığına inanmaktadır. Poliüretan köpüğün nemi emmesi ve evinizi yazın serin, kışın sıcak tutması, onu dünya çapındaki inşaatçılar ve müteahhitler için tercih edilen yalıtım türü haline getirmiştir. Ancak PPU, yalnızca bir evin veya ticari bir binanın yalıtımı için yaygın olarak kullanılmaz.

Uygun bir iç mekân ikliminin yaratılması, tarımsal binalar için kritik öneme sahiptir. Ayrıca, başarılı bir işletme için, elektrik / tesislerin ısıtılması maliyetini azaltmak, hayvan veya kümes hayvanları tutmak için konforlu koşullar sağlamak ve gıda depolamak için gerekli koşulları sağlamak çok önemlidir.

Tarımsal ısı yalıtımı için başarıyla kullanılan en iyi malzeme olarak kendini kanıtlamış poliüretan köpüktür. Yetersiz yalıtımlı çiftlik binaları sadece yüksek ısıtma veya soğutma maliyetlerine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda hayvanların düşük üretkenliğine, iç ortam sıcaklığındaki ani değişikliklere, kontrolsüz nem ve yoğuşmaya neden olur.

Poliüretan köpük ile yalıtım, hayvancılıkta, kümeslerde, buzdolaplarında ve dondurucularda, barakalarda ve ahırlarda, süt çiftliklerinde ve peynir fabrikalarında yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü poliüretan köpük, sıvı halde püskürtülen olağanüstü yalıtım özelliklerine sahip benzersiz bir malzemedir.

Genişlemeden önce tüm çatlakları doldurur, kuru yüzeye yapışır, böylece dayanıklı, kesintisiz bir ısı yalıtımı oluşturur. İstenmeyen hava girişini etkili bir şekilde ortadan kaldırarak işletme maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Tahıl ambarlarının, tankların (silolar, sığınaklar) vb. yapıların poliüretan köpük ile ısı yalıtımı.

Temiz ve kuru bir ortama ihtiyaç duyanlar sadece hayvanlar değildir. Sebze, tahıl, hayvan yemi depoları, mantar, küf ve diğer zararlı mikroorganizmaların büyümesini önleyerek, tesis içinde sabit bir sıcaklık ve nem koşullarının korunmasını gerektirir.

Poliüretan köpüklü yalıtım, nemin girebileceği çatlakları ve derzleri güvenilir bir şekilde kapatır, daha etkili sıcaklık kontrolü sağlar ve faturalarda %45'e varan tasarruf sağlar.

Yalıtım olarak poliüretan köpük, nem direnci ve mukavemet özelliklerinden dolayı özellikle tarımda kullanıma uygundur.

Yalıtım PU köpüğü yoğunlaşmayı tamamen ortadan kaldırır ve böylece mahsulleri, sebzeleri ve diğer gıda ürünlerini bozulmaya karşı korur. Ayrıca poliüretan köpük ile ısı yalıtımı sayesinde depolama tesisleri (hangar, sığınak, silo gibi) ek yapısal dayanım kazanır, PU köpük korozyona karşı korur ve tesisin ömrünü uzatır.

Sebze depolarının, meyve depolarının, soğutma ve dondurma odalarının poliüretan köpük ile ısı yalıtımı

Poliüretan köpük ile yalıtım, gıda depolamaya yönelik herhangi bir yapının yalıtılmasında etkili bir yöntem olarak kullanılabilir. Örneğin patatesler, çürümeyi önlemek için nem ve sıcaklık kontrol edilerek uzatılabilen bir raf ömrüne sahiptir. Bu, patateslerin pazara teslim süresinin önemli ölçüde uzatılmasını mümkün kılar.

Yiyeceklerin buzdolabında, hatta depoda donmuş olarak kalması gereken kombineler, depolar, dağıtım merkezleri, tesislerinin en güvenilir ısı yalıtımı yöntemi olarak poliüretan köpük püskürtmeyi yaygın olarak kullanır.

Açık hücreli PU köpük, cam elyafı veya selüloz yerine kapalı hücreli köpüğün buzdolaplarında ve dondurucularda yaygın olarak kullanılmasının tek nedeni, en düşük termal iletkenlik ve nem direncidir. Ek olarak, sert poliüretan köpük, yalıtımlı nesnenin genel yapısının gücünü arttırma ve nemin içeriye girmesini önleyen düşük geçirgenliği artırma konusunda şüphesiz bir avantaja sahiptir.

PPU ayrıca hava hareketini engeller ve su buharının hareketini kontrol eder. Modern çiftçilerin sıcaklığı düzenleyebilmeleri, yiyecekleri doğru şekilde depolayabilmeleri ve daha uzun süre taze tutabilmeleri sayesinde, poliüretan köpük yalıtımının buzdolaplarını, sebze depolarını ve diğer tarımsal yapıları yalıtmak için en iyi yöntem olduğuna şüphe yoktur.

Tankların poliüretan köpüğü ile ısı yalıtımı: tanklar, sarnıçlar, variller, vb.

Sıvı maddelerin depolanması ve taşınması için tanklar, herhangi bir şekildeki bir tankın dış yüzeyine doğrudan PU köpük püskürtülerek poliüretan köpük ile yalıtılabilir. Poliüretan köpük ile ısı yalıtımı hava geçirmez bir bariyer oluşturduğundan, yalıtımlı kap içerisinde soğuk köprüler ve sıcaklık düşüşleri ortadan kalkar.

Poliüretan köpük püskürtme, su, sıvı ve katı yağların depolanması ve taşınması için tankların yalıtımında ve ayrıca şarap, bira veya diğer içeceklerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

PU köpük ile izole edilen haznelerde sıcaklık ve güneş gibi dış etkenlerin etkisi çok daha azdır. Örneğin, şarap için PU köpük tanklarının ısı yalıtımı, en iyi tada sahip şarap üretmek için ısı oluşturan fermantasyon sürecini yakından izlemenize ve kontrol etmenize olanak tanıdığından, kuşkusuz hammaddelerin kalitesini artırır.

Poliüretan köpük, oteller ve restoranlar gibi diğer ticari ve konut binalarındaki şarap depolama odalarındaki sıcaklık ve nemi yalıtmak ve kontrol etmek için de kullanılır.

Poliüretan köpük ile ısınma: seralar, miselyumlar

Poliüretan köpüğün tarımda en hızlı büyüyen uygulamalarından biri, seralar ve miselyumlar için poliüretan köpük yalıtımıdır.

Akdeniz veya tropik bitkilerin fideleri için tasarlanmış seralar, yıl boyunca sabit sıcaklık bakımı gerektirir. Sera yapısının tüm parçaları özellikle etkili ısı yalıtımı gerektirir, bu nedenle mineral yünlü standart ısı yalıtımı yöntemi uygun bir seçenek olmayacaktır.

Poliüretan köpük ile yalıtım, yalıtım için etkili bir seçenektir: poliüretan köpük, tüm boşlukları ve yarıkları ortadan kaldırarak kirişler ve kirişler arasında güvenilir bir şekilde eşit olarak püskürtülür.

Püskürtülen poliüretan köpük, küf ve küf oluşumu olasılığını ortadan kaldırır, odadaki ısı kaybını en aza indirerek enerji ve ısıtma maliyetlerinden tasarruf sağlar.

Miselyumların bulunduğu yerler de poliüretan köpük ile etkili bir şekilde yalıtılır, çünkü bunlar oda içinde yüksek bir neme sahiptir ve bu nedenle mümkün olduğunca termal olarak yalıtılmalıdır.

PU köpük yalıtımı, olağanüstü özelliklerinden dolayı miselyumları izole etmek için en etkili yöntemdir:
• Nemden korkmamak;
• Monolitik bir ısı yalıtımı tabakası oluşturur, böylece soğuk köprülerden kaçınır;
• Sabit bir sıcaklık rejimini korumanıza izin verir;
• Miselyum içindeki boruları yalıtmak için ideal, böylece yazın yoğuşmayı önler
• Çevre dostu ve gıda güvenli.

WhatsApp WhatsApp