Tekneler Ve Gemiler İçin Poliüretan Köpüklü Yalıtım

Poliüretan köpük ile yalıtım, yalnızca konut veya ticari binaların ve yapıların yalıtımı için en iyi seçim değildir, poliüretan köpük çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. PPU, gemilerin, teknelerin, balıkçı teknelerinin ve diğer ticari gemilerin, eğlence yatlarının ve teknelerin ısı yalıtımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Poliüretan çeşitleri ve denizcilik endüstrisindeki geniş uygulama alanları.

Poliüretan ürünler birçok fayda sağlar ve denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. En popüler poliüretan kaplamalar ve dolgu macunları, köpük kauçuk, sert poliüretan köpük (PPU), termopoliüretandır.

Poliüretan kaplamalar, yapıştırıcılar, sızdırmazlık malzemeleri, elastomerler

Deniz uygulamaları için polimer kompozit çözümler, düşük yoğunluklu, yangına dayanıklı oldukları ve ekipmanı yapısal basınçtan koruyarak dayanıklılık sağladığı için idealdir. Poliüretan epoksi reçineler teknenin gövdesini sudan, hava koşullarından, korozyondan ve hidrodinamiği etkileyen ve teknenin ömrünü azaltan diğer faktörlerden korur. Bu dolgu macunları cankurtaran botları, sürat tekneleri, tekneler ve kanolar için etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak poliüretan kullanımı sadece teknelere kadar uzanmıyor. Dalış ekipmanlarında poliüretanlar kullanılır ve epoksi boyalar dalış tahtalarının kaymaz yüzeyini iyileştirebilir.

Köpük kauçuk

Köpük kauçuk benzersiz özelliklere sahiptir, yapısı ve yoğunluğu farklıdır, bu nedenle gemilerde ve yatlarda yaygın olarak kullanılır. Yatlarda ve yolcu gemilerinde koltuk veya minder gibi halka açık ve yoğun olarak kullanılan nesneler için uygun, sıcaklık ve nem değişikliklerine maruz kaldığında bozulmayan köpük kauçuk türleri vardır.

Sert poliüretan köpük

Ek ses yalıtımı ve aşırı sıcaklıklardan koruma sağlar, aşınmaya karşı direnç ve düşük bir ağırlığa sahiptir. Böylece gemiyi aşırı yüklemez. Sert poliüretan köpük sadece su emmeye karşı dirençli olmakla kalmaz, aynı zamanda kauçuğun esnekliğini metalin sağlamlığı ve dayanıklılığı ile birleştirir. Olağanüstü özellikleri nedeniyle poliüretanlar, gemi ve tekne yapımında kullanılan yedek parça ve bileşenlerin (kaymalı yataklar, zincir dişlileri, makaralar vb.) üretiminde kullanılan bazı geleneksel malzemelerin yerini almıştır. Parçalar daha hafif, daha güçlü ve daha dayanıklı hale geldi. Dökme poliüretan köpük duba, gemi veya tekne gövdelerinin ısı yalıtımında kullanılır.

Termoplastik poliüretan (TPU)

Denizcilik sektöründe aktif olarak kullanılan bir diğer poliüretan malzeme termoplastik poliüretan veya TPU'dur. Bu esnek, sağlam ve işlenmesi kolay madde, telleri ve kabloları, motor borularını, tahrik kayışlarını, hidrolik hortumları ve contaları ve hatta deniz kalıplarını kaplamak için mükemmel bir seçenektir. TPU, diğer poliüretanlar gibi yüzme ve dalış ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Poliüretan köpük ile gemi ısı yalıtımının başlıca avantajları

Her biri benzersiz faydaları ve tercihleri olan birkaç temel tekne yalıtım çözümü türü mevcuttur. Ancak, tüm gereksinimleri karşılayan ve en iyi termoregülasyon, ses yalıtımı ve nem koruması sağlayan tek bir seçenek vardır.

Poliüretan köpük ile ısı yalıtımı, poliüretan köpüğün püskürtülmesi gereken malzeme ne olursa olsun, tüm tekneler, yatlar, gemiler ve diğer gemi türleri için uygun olan en ekonomik yalıtım yöntemidir. Yoğuşmayı ve nem girişini önleme özellikleri benzersizdir ve aynı zamanda yılın herhangi bir zamanında konforlu bir konaklama için mükemmel ısı yalıtımı sağlar.

Poliüretan köpüklü yalıtım, geminin gerekli yüzdürme özelliklerini ve gövdesinin yüksek mukavemetini sağlar.

Bir geminin su üstünde kalabilmesi, su ile etkileşebilmesi, devrilmeme ve su bastığında dibe inmeme yeteneği, denize elverişliliği ile karakterize edilir. Bunlar şunları içerir: yüzdürme, stabilize ve batmazlık. Yüzdürme, bir geminin belirli bir taslakla su yüzeyinde kalabilme yeteneğidir. Güvenli navigasyonu sağlamak için, geminin belirli bir potansiyel yüzdürme kabiliyetine sahip olması gerekir. Diğer bir deyişle mevcut su hattının üzerinde bulunan, su geçirmeyen gövde hacmi ile karakterize edilen bir yüzdürme rezervi. Poliüretan köpük tam olarak geminin gövdesini darbelerden koruyacak, gemiye ekstra ağırlık eklemeden su geçirmezliğini ve yüksek mukavemetini sağlayacak, böylece yüzdürme özelliğini koruyacak malzemedir. Saksılı veya püskürtmeli PU köpük, gövdenin iç yüzeylerine yüksek derecede yapışma sağlar, tüm boşlukları doldurur, güverte ile gövde arasında güvenilir ve dayanıklı bir monolitik tabaka oluşturur. Bu izolasyon yöntemi, gemi gövdesinin sızıntılara karşı maksimum korunmasını sağlar ve sızıntıların meydana gelmesi durumunda, olağanüstü su geçirmezlik özellikleri sayesinde, kapalı hücreli PPU geminin yüzer durumda kalmasına yardımcı olur.

Poliüretan köpüklü ısı yalıtım yöntemi: sıcaklık koruması, nem ve yoğuşmadan koruma.

Poliüretan köpük yalıtım, her türlü tekne ve deniz taşıtı için en iyi ısı yalıtımı türüdür. PU köpük yalıtımı, yoğuşma oluşumunu önleyen hava ve su geçirmez bir bariyer oluşturur. Kapların içindeki aşırı nem, korozyona, küflenmeye ve hasara neden olabilir. Poliüretan köpüklü yalıtım, gemi gövdesini korozyondan güvenilir bir şekilde korur, hizmet ömrünü uzatır ve ayrıca tüm yalıtımlı odalarda optimum mikro iklimin korunmasına izin verir.

Düzgün uygulanmış minimal bir PU köpük tabakası bile, tekneyi yazın serin ve soğuk aylarda daha sıcak tutmak için sabit bir sıcaklık sağlayacaktır. Poliüretan köpüğün yukarıdaki tüm özelliklerinden dolayı, poliüretan köpük izolasyonu, ürüne zarar vermemek ve nakliye sırasında sunumunu korumak için balıkçı teknelerinin, buzdolaplarının ve dondurucuların yalıtılmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Poliüretan köpüklü yalıtım, bir deniz aracının hemen hemen tüm parçaları için kullanılabilir.

Poliüretan köpük yekpare dikişsiz bir tabaka oluşturduğundan, çabuk sertleştiğinden, mükemmel yapışma özelliğine sahip olduğundan, yangına karşı dayanıklı olduğundan, neme karşı dayanıklı olduğundan ve geniş bir sıcaklık aralığında uygulanabildiğinden, sprey köpük yalıtımı bir gemi gövdesinin, teknenin veya her türlü deniz aracının hemen hemen tüm elemanları için kullanılabilir. Poliüretan köpük, teknenin altı, teknenin yan plakaları, güverte plakaları gibi dış tekne kaplamasının iç kısmında, hem yaşam alanlarında hem de mekanik odalarda, gemi üst yapılarında, perdelerde, konteynerlerde vb. uygulanabilir. PPU iyi bir ısı ve ses yalıtımı kaynağıdır, çalışma ve makine dairelerinden kaynaklanan titreşimi ve gürültüyü azaltmaya yardımcı olur. Teknenin çalışan kısımlarına poliüretan köpük uygulanabilir.

Gemilerin ısı yalıtımı için poliüretan köpük uygulamaları

Yalıtım, ısı akışını veya transferini yavaşlatan veya engelleyen bir yalıtım malzemesidir. Bugün piyasada bulunan herhangi bir yalıtım malzemesinin kendi termal iletkenlik katsayısı (λ) vardır. Bu λ nedir, sıcaklık gradyanı bire eşit olan bir izotermal yüzey alanı birimi boyunca birim zaman başına aktarılan ısı miktarıdır. Bu açıklama kulağa çok karmaşık gelse de temelde λ değeri ne kadar düşükse malzemenin ısı yalıtım özelliklerinin o kadar iyi olduğu ilkesine dayanır.

Piyasada çok sayıda yalıtım malzemesi bulunmaktadır: mineral yün, polistiren, ince yalıtım vb. Temel olarak, amaçlarınıza en uygun yalıtım malzemesini seçmeniz gerekir. Yukarıdakilerin tümü arasında, size yüksek kaliteli yalıtım sonuçları ve yalıtım için belirlenen tüm görevlerin çözümünü garanti eden poliüretan köpük yalıtımıdır.

Öyleyse, deniz taşımacılığı modlarının poliüretan köpüğünün yalıtımı için ana seçeneklerle tanışalım:
• Yüzen ev izolasyonu
• PPU mavnaların ısı yalıtımı
• Balıkçı gemileri için poliüretan köpük izolasyonu
• Büyük gemilerin, gemilerin, teknelerin, yatların poliüretan köpüğünün yalıtımı
• Gemilerdeki nakliye konteynırlarının, buzdolaplarının ve dondurucuların yalıtımı

Bu alanlarda Poliüretan köpük ile yalıtım tam olarak ihtiyacınız olan şeydir.

WhatsApp WhatsApp